25 Oca 2012

grip girls..

bu kış malesef hastalıktan bir türlü kurtulamadık..
5 gündür öksürmekten helak olmuş bir yavrucak ve sürekli kırmızı burunla gezen bir anne veee onları yanlız bırakmayan, mutfak dolabındaki esaretlikleri yine mutfak tezgahında son bulan renk renk, boy boy şuruplar ve burun damlalarının yanı sıra alternatif tedbiride elden bırakmamak adına turp ve soğandan ayrı ayrı faydalanılarak elde edilmiş ballı ev yapımı şuruplar ve pek tabii harnup pekmezi..
(yanlız bunca şeyin arasında zeynebin öksürüğüne hangisinin iyi geldiğinide kestirmek zor olacak ama öksürük o kadar inatçı çıktı ki seferberlik başlattık napalım)
gerçi bunları zeynebe veririken üç denemeden sadece birinde ancak başarılı olabiliyoruz hatta hiçbirşey yemiyor bu aralar, sadece süt içiyor:(  gerçi şurup içerken çok zorlamıyor ama yinede sanılmasınki çocuk kaşık kaşık bunları götürüyor..bilakis hepsine aynı uzaklıkta yani çook uzakta!
çevremdeki çocukların hepsi hasta bu ara hele öksürük haftalarca geçmiyor:(
üstelik biz aşılıyız (toprak, gübre..arada bi su isteriz işte:) )
evet, grip aşısı!
yani aşılansakta mı hastalansak? yoksa aşılanmasakta mı hastalansak? vahim yani:(
ben çözemedim varsa çözen buyursun..çünkü artık daha beter ettiğine inanmaya başlıyorum..
neyse vazgeçtim bu konuya girersek çıkamayız..

yanlız bu yılki salgında ayrı bi inatçı çıktı.
gerçi ben bir domuz gribi hatırlarımki....
o zaman iki-üç-dört aylık (eh bir kış dönemi işte) olan zeynepciğime bulaşacak korkusuyla bildiğin sıyırmıştım..yani insan minicik kuzusuyla evde bir süre kapalı kalıp her akşam haberlerde "bugün domuz gribine 8573. kurbanı verdik" cümlelerini peş peşe duyunca dünyanın sonu geldi sanıyo:((
neyse bu sanrılar arasında bende domuz gribinden nasbimi almıştım sonunda ve üç gün şaftım kaymıştı.. tabii kahroldum zeynebede geçti geçecek diye sormayın gitsin:( daha doktor domuz gribinin "d" sinde iken ben başlamıştım ağlamaya evde bebeğim var ya ona da geçtiyse ya geçerse..aahhh ah..( o günleri hatırladımda)
bebişimi bile çok küçük olduğundan (iki buçu aylık) tıbbi maskeyle emzirip yanına birkaç gün pek yaklaşmamıştım..eh insan taze anne olunca evhamsız günü geçmiyor.. neyse nerden nereyeee..
hoş "nerden nereye" abartı oldu bence çünkü o gripten bu gribe nereye olacak!
hatta kuştan tavuğa, tavuktan domuza, domuzdan koyuna derken giriverir yine koynumuza..
sinsi seniii!!!
neyse bitmez bu, hatta ömrümüz olursa seneye hazırlarız yine buna benzer bir post aksıranlar, tıksıranlar..
yazının sonuna geldik eh artık bağlamakta gerekiyor tamam baştan kabul ediyorum biraz klişe ama en güzel dileklerini sunarak kapatıyorum..
herşeyin başı sağlık diyen ne de güzel demiş hepinize sağlıklı günler..

imza
kırmızı burun! (ama geçti artık)

16 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

geçmiş olsun canım.
:)))

Milena dedi ki...

ahh canım zeynom canım burcum benim yaa çok geçmiş olsun.nedir bu salgın cidden bu sene çok fena vurdu.o kadar iyi anlıyorum ki seni işte malum tehlike grupları çocuklar,yaşlılar bide hastalar olunca zeyno gibi bende o gruptayım.ailemde herkes aşılı ama olmuyo işte illa buluyo bizi:(
aklıma ne geldi biliyomusun anneler hep aynı ya..az önce annemle konuştum dışarı çıkıp markete gidicem dedim ammmaaaan duymadığım kalmadı..demekki annelik böyle bişey..
ama iyi ki varsınız:)
zeynoma da kendinede çok iyi bak canım..

Burcu dedi ki...

bir kase lezzet, çook teşekkür ederiz..

Burcu dedi ki...

ah milenacım annen haklı insanın aklı gidiyo..aşıda hikaye sanırım anlamadım valla benim geçmişimde astım öyküm var korayında alerjisi var baharda azan eh zeynep tam bir potansiyel bu durumda o yüzden aşı yaptırmak zorundayız doktorunun tavsiyesiyle..bense kaçıncı turu dönüyorum ama bazılarının bünyesi sağlam sanırım tık yok ne güzel..

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Biz de girp girls'e 2+1 olarak katılabiliriz. Bugün 3. haftamızı devirdik, bir mikrobu deviremedik. Bahadır artık senin burnun akmazsa bir gariplik olduğunu düşünücem, yüzün sümükle özdeşleşti diyor:)) İmuneks başladık bakalım etkisini yazarım.

Burcu dedi ki...

ah kankim noolucek bu hallerimiz..söyle bahadır'a kendisine baksın!
hah bu arada 5 ettik var mı arttıran???

ASLI dedi ki...

gecmis olsun ya...
böyle yazilar okuyunca cocuktan cok anneye üzülüyorum.
bizim bir ayimiz kaldi.Genenlde subat ayinda hasta olur Ada olmazsa harika olacak valla.

Burcu dedi ki...

amanın minik ada'nın da keyfi kaçmaz umarım..ne diyim inşallah biz sonuncularızdır..

Filiz dedi ki...

Çok geçmiş olsun, beyzamda hasta bir haftadır aynı durumdayız renk renk bir sürü ilaç antibiyotik ve bitmeyen öksürük, birde alerjisi ile buluşunca dayanılmaz bir hal alıyor ama biz düzelmeye başladık inşallah sizde en kısa sürede toparlarsınız.

Burcu dedi ki...

çok sağol filizcim sizede çook geçmiş olsun..kış geldi mi tablo hep aynı:(
bu arada bizde daha iyiyiz:)

yadigar olam dedi ki...

Merhaba,
Sizi Beyza'nın annesi filiz'in bloğundan buldum :)Çok geçmiş olsun size ve Zeynep'e.İnşallah biran önce iyileşirsiniz, ki yorumlardan okuduğuma göre biraz daha iyileşmişsiniz :)

anne kaleminden dedi ki...

çok geçmiş olsun, bu kış gerçekten hastalıklar bitmek bilmiyor. hafifleyip tekrarlıyor :(

Burcu dedi ki...

hoşgeldiiinn yadigar:)
çok teşekkür ederiz..
bu arada içim açıldı blogunu ziyaret edince şimdi sorun var izlemeye alamıyorum ama akşmam artık senide takipteyim;)

Burcu dedi ki...

aynen öyle nihancım çok sağol..
napalım artık allah beterinden saklasın olacak bunlar..bi bahar gelse, havalar ısınsa, içimiz açılsa;)

İkiz Annesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun öksürük fenadır 2,5 yıl kızı öksüren bir anne olarak söyleyebilirim ki fenadır hem de çok.O öksürüken senin için acır:(
Bize ve tavsiye ettiğim herkese iyi gelen bir karışım Bir çay bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı kestane balı ve çeyrek limon suyu inan bıçak gibi kesiyor mümkünse has karışım olmayan kestane balı bulabilirsen daha iyi.
Tekrar çok geçmiş olsun umarım bir an önce atlatırsınız..

Burcu dedi ki...

çok teşekkür ederim aylincim daha iyiyiz şükür bu karışımı deniyordum aslında..
balım kestane değildi ama kestane balını duyuncada organiğinin peşine düşüp bi-iki yere haber bırakmıştım; o sırada koray harnupu alınca onu unutmuşum tekrar hatırlattığın iyi oldu çoook sağol:)artık hızlandırır alırım bir tane..

Sayfalar