22 Nis 2011

doğal hijyen...

bir mail aldım, internetten arkadaşımın gözüne çarpan temizlik konusunda bir bilgi..duyanınız hatta uygulamış olanınızda vardır belki; arap sabununun yağ tabanlı sıvı sabun olduğundan diğer kullandıklarımızın hayvan yağı içeren ya da petrol tabanlı sabunlar olduğundan ve arap sabununun bunlara tercih edilmesinden bahsediyor..aslında arap sabununun bu ilk methi değil duyduğum..valla ne varsa eskilerde var diye boşuna söylemiyorlar.. kaynatıp soğutulmuş su ile sulandırılarak elde yıkamada ve bulaşıkta kullanılabilirmiş..sıvı el sabunları ise petrol tabanlıymış.. sıvı sabunlarında içerdiği kimysallar sebebiyle kalıp sabunlara göre daha zararlı olduğunu bir araştırmada okumuştum.. (kullanım kolaylığına dicek yok ama) kozmetik kalıp sabunlarında çoğu hayvan yağlarıyla yapılmaktaymış..
bu arada arap sabununun petrol türevleriyle harmanlanmış ve parfümlendirilmiş olanından almamak için içeriğini bi kontrol etmek gerekiyor..

aslında böyle yazıyoruz hatta çoğu zaman okuyoruz ama bunları ne kadar uygulayabiliyoruz bilmiyorum..her anne ailesi için herşeyin en iyisi en sağlıklısı olsun istiyor helede sözkonusu çocuklarsa daha bi hassasız tabii..dikkat etmek bilgilenmekte lazım ama sanki sonu yok bunun..

Hiç yorum yok:

Sayfalar